TIPS PASANG HIDDEN CAMERA

Bahagian 1

 

MEMILIH TEMPAT YANG SEMPURNA

 

Letakkan kamera supaya ia selari dengan  garis penglihatan terus ke apa sahaja yang dipantau. Bahagian terpenting memasang mana-mana kamera tersembunyi adalah mencari tempat yang tepat untuk meletakkannya.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah untuk memikirkan di mana orang dan / atau tingkah laku yang anda pemantauan mungkin berlaku.

Pastikan kamera anda berada di tempat di mana ia boleh mengarahkan terus ke kawasan ini tanpa sebarang halangan visual yang ada.

  1. Sebagai contoh, jika anda bimbang tentang seseorang yang memecah masuk ke rumah anda semasa anda berada jauh, anda boleh meletakkan kamera berhampiran pintu dan tingkap anda.
  2. Sekiranya anda mengesyaki pasangan menipu pada anda, anda mungkin meletakkan kamera menghadap ke atas katil anda atau menunjuk ke arah kerusi penumpang kenderaan pasangan anda.
  3. Jika anda bimbang tentang bagaimana seorang pengasuh menjaga bayi anda, anda akan menghala kamera menghadap katil bayi anda.
  4. Jika anda ingin merakam keadaan dalam bilik anda atau ruang tamu, anda boleh sorokkan pada frame gambar dan halakan kamera menghadap kawasan yang anda suspek

 

 p/s: Pastikan tempat yang anda ingin sorokkan itu tidak mudah untuk dikesan suspek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top