APA ITU GEO-FENCE??

Atau nama penuhnya “Geography Fence”

Ini adalah salah satu proses pemagaran dalam sesuatu kawasan geografi.

Apa kejadahnya nak pagau2 ni, ada penunggu ke apa??

Memang salah dan Tahyul sama sekali..

Geo-Fence biasanya dilakukan pada unit GPS yang tertentu, kawasan yang dipagar boleh dibuat dalam bentuk radius iaitu bulatan atau polygon dimana anda boleh lukis dengan lebih spesifik area mana yang anda ingin pagarkan.

Tujuan Geo-Fence ini adalah untuk pastikan anda mendapat Alert atau notifikasi di Smartphone anda bila kenderaan yang dipasang unit GPS tersebut melalui samada masuk atau keluar dalam kawasan yang anda pagarkan tu.

Penting ke Geo-Fence ni??
Sangat Penting Okeyy..

Sebab anda bukan ada masa 24jam menghadap aplikasi untuk perhatikan kenderaan yang anda letakkan unit GPS tu.
Macam takda keje lain kan.

Contohnya kalau anda buat Geo-Fence sekitar rumah anda tu, anda akan mendapat Alert atau Notifikasi jika kenderaan anda keluar atau masuk area sekitar rumah anda tu.

Amacam Hebat tak,

Tak payah panggil Bomoh bagai,
Fungsi Geo-Fence ni pun dah macam Bomoh Moden untuk keselamatan kenderaan dan diri anda.

Belajar sesuatu tak??
Like dan Share untuk manfaat semua 😎👍

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top